Vervoer in en naar Valencia

De meeste toeristen die voor een stedentrip naar Valencia afreizen, komen met het vliegtuig. Vanaf het vliegveld kun je vrij gemakkelijk met de metro naar het centrum van de stad reizen. Maak je liever geen gebruik van het openbaar vervoer dan kun je natuurlijk ook altijd een taxi nemen. Een andere manier om in de stad te komen is met de trein. Deze bijzondere treinrit zal korter duren dan wanneer je met de auto komt.
In de stad zelf doe je er goed aan, als je de auto bij je hebt, om er zo snel mogelijk een parkeerplaats voor te vinden en de rest van het bezoek gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat is namelijk goed geregeld in Valencia. In de stad rijden de stadsbussen af en aan en er zijn meerdere metrolijnen te vinden. De leukste manier om jezelf te verplaatsen in Valencia is met de fiets.Vliegen naar Valencia

De makkelijkste en snelste manier om naar Valencia af te reizen is met het vliegtuig. Net buiten de stad ligt het vliegveld van Valencia, Aero Puerto de Valencia. Het vliegveld heeft een terminal en twee start- en landingsbanen. Ondanks dat het een niet al te groot vliegveld is, hoort het wel tot de top tien van drukste vliegvelden van Spanje. Jaarlijks maken ongeveer zes miljoen mensen gebruik van het Aero Puerto de Valencia. De terminal is er klein en overzichtelijk. Er zijn meerdere winkeltjes te vinden waar je enkele van de lokale specialiteiten kunt kopen. De gemiddelde vlucht vanuit Nederland of België naar het vliegveld van Valencia is twee uur en dertig minuten.

Transfers

De makkelijkste manier om van Aero Puerto de Valencia naar het centrum van de stad te reizen is met de metro. Er vertrekken twee verschillende lijnen vanaf het vliegveld. Beide lijnen rijden ongeveer dezelfde route en doen de belangrijkste metrostations in het historische centrum van Valencia aan. Een kaartje voor de metro kun je op het station kopen. Ben je van plan om meerdere bezienswaardigheden in de stad te gaan bekijken dan is het verstandig om gelijk een Valenciacard te kopen. Dit kan in de automaat op het vliegveld of van te voren online. Met deze kaart kun je namelijk gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Valencia. Vanaf het vliegveld sta je in ongeveer minuten in het historische centrum van Valencia.

Koop een OV-kaart voor drie dagen inclusief een privé taxi van en naar het vliegveld bij Tiqets.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Valencia

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Valencia naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze taxi met Get Your Guide dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt, zal deze op het vliegveld van Valencia op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Metro

De metro en de tram zijn de makkelijkste manieren om jezelf snel te verplaatsen door Valencia. In de zomermaanden heeft het een bijkomend voordeel en dat is dat het in de metro heerlijk koel is. Er zijn in totaal negen verschillende metrolijnen die allemaal een eigen kleur hebben. Sommige metro’s gaan in zijn geheel bovengronds. Op de kaart wordt tussen boven- en ondergronds geen verschil gemaakt. De grootste en belangrijkste stations zijn Colon, Benimaclet, Empalme en Àngel Guimerà. De metro van Valencia is relatief nieuw. De eerste metro werd in 1988 geopend. In eerste instantie werden er drie metrolijnen gebouwd; later volgden er nog zes.
De metro van Valencia is niet goedkoop voor een ritje van het vliegveld naar het centrum van de stad ben je ongeveer vijf euro kwijt. Als toerist kun je beter de Valenciacard kopen hiermee kun je gratis van het openbaar vervoer in Valencia gebruik maken.

Met de trein naar Valencia

Wil je liever niet vliegen dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein naar Valencia af te reizen. Deze treinreis zal ongeveer vijftien uur in beslag nemen, op voorwaarde dat je alle aansluitingen haalt. In totaal moet je slechts tweemaal overstappen als je vanuit Amsterdam naar Valencia reist. Als eerste in Parijs en voor de tweede keer in Barcelona. Je moet er wel rekening mee houden dat je in Parijs vanaf Paris Nord naar Paris Gare de Lyon zal moeten lopen. Verder is dit een behoorlijk dure treinreis die in de meeste gevallen een tot tweemaal zo duur zal uitvallen als een vliegreis. Het allermooist is natuurlijk om op Estación del Norte aan te komen.

Autorijden

Natuurlijk kun je ook met de auto naar Valencia afreizen. Tijdens deze autorit moet je ongeveer 1.900 kilometer overbruggen waar je zonder tussenstops ongeveer achttien uur over zal doen. Je komt onderweg langs plaatsen als Antwerpen, Parijs, Clermont-Ferrand en Barcelona. Eenmaal in Valencia aangekomen kun je maar het beste zo snel mogelijk een goede parkeerplaats voor je auto zoeken en de stad op een andere manier verkennen. Grote delen van het historische centrum zijn namelijk autovrij en de andere straten en pleinen zijn, zoals je ze mag verwachten in het zuiden van Europa hectisch.

Huurauto

Op de luchthaven van Valencia zijn meerdere verhuurbedrijven te vinden. De meeste bevinden zich aan het einde van de centrale hal van het vliegveld,de prijsvechters zijn te vinden buiten de terminal of iets verder van het vliegveld vandaan. De meeste autoverhuurbedrijven in Valencia werken met een vol/vol constructie maar er zijn er ook die met een vol/leeg constructie werken. Let hier goed op bij het huren van een auto, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De prijzen voor huurauto’s in Valencia verschillen sterk per periode en waar je huurt. Zo zijn de verhuurbureaus op de luchthaven vaak een stuk duurder dan diegene die net buiten de luchthaven te vinden zijn. Om bij deze autoverhuurbedrijven te komen maak je gebruik van pendelbusjes
In Valencia zijn er ook verschillende autoverhuurbedrijven te vinden waar je voor een dag of langer auto’s kunt huren.

Vind de goedkoopste huurauto’s bij Easyterra

Busvervoer

De bus is de goedkoopste manier om jezelf door Valencia te verplaatsen. Op zo goed als ieder plein is wel een busstation te vinden. De grootste en belangrijkste op het Plaza Ayuntamiento, Plaza de le Reina en Calle de la Paz. De stadsbussen van Valencia zijn te herkennen aan hun rode kleur en het lijnnummer. Kaartjes kun je kopen in de bus of in één van de kantoren van Visit Valencia. Hier zijn bovendien de routekaarten van de bussen te verkrijgen.

Hop on hop off bus

Een leuke en makkelijk manier om Valencia te ontdekken is de Hop on hop off bus. Er zijn twee verschillende routes die in totaal negentien verschillende bezienswaardigheden aandoen. Deze twee routes zijn op twee punten met elkaar verbonden, zodat je vrij gemakkelijk tussen deze routes kunt wisselen. Tijdens de rondrit kun je via een audiogids meer informatie krijgen over de verschillende bezienswaardigheden die je tegenkomt. Deze informatie is ook in het Nederlands beschikbaar. De bustour zal alles bij elkaar ongeveer 90 minuten duren.

Wil je op een leuke en snelle manier alle bezienswaardigheden van Valencia ontdekken?

Boek dan online je tickets voor de op on hop off bus bij Get Your Guide

+ een geldigheid van 24 of 48 uur
+ audioguide in het Engels
+ 24 uur voor vertrek annuleerbaar

Fietsen

De fiets is het ideale vervoersmiddel om Valencia te verkennen en te ontdekken. Overal in de stad kom je fietsverhuurbedrijven tegen waar je vrij goedkoop voor een dag of langer een fiets kunt huren. De leukste plek om te fietsen is natuurlijk de Jardin del Turia, maar vanuit het historische centrum van Valencia kun je ook zonder problemen naar het strand of de haven van Valencia fietsen. Er zijn door de stad heen behoorlijk wat fietspaden te vinden. Kijk wel uit, want dit zijn meestal tweerichtingsfietspaden. Er zijn zelfs behoorlijk wat fietsenstallingen te vinden. Deze nietjes zijn te vinden bij de meeste bezienswaardigheden.

Fiets je liever niet alleen door een vreemde stad dan kun je bij Baya bikes een groepsfietstocht maken. Je kunt kiezen uit verschillende fietstochten die allemaal begeleid worden door een professionele gids waarvan sommige Nederlands spreken. Bekijk de verschillende groepsfietstochten bij Bayabikes